Εγκυκλοπαίδεια Μείζονος Ελληνισμού, Μ. Ασία ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
z
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Αναζήτηση με το γράμμα ΑΑναζήτηση με το γράμμα ΒΑναζήτηση με το γράμμα ΓΑναζήτηση με το γράμμα ΔΑναζήτηση με το γράμμα ΕΑναζήτηση με το γράμμα ΖΑναζήτηση με το γράμμα ΗΑναζήτηση με το γράμμα ΘΑναζήτηση με το γράμμα ΙΑναζήτηση με το γράμμα ΚΑναζήτηση με το γράμμα ΛΑναζήτηση με το γράμμα ΜΑναζήτηση με το γράμμα ΝΑναζήτηση με το γράμμα ΞΑναζήτηση με το γράμμα ΟΑναζήτηση με το γράμμα ΠΑναζήτηση με το γράμμα ΡΑναζήτηση με το γράμμα ΣΑναζήτηση με το γράμμα ΤΑναζήτηση με το γράμμα ΥΑναζήτηση με το γράμμα ΦΑναζήτηση με το γράμμα ΧΑναζήτηση με το γράμμα ΨΑναζήτηση με το γράμμα Ω

Χαλκηδών (Αρχαιότητα)

Συγγραφή : Αλεξανδροπούλου Ιωάννα (9/6/2005)

Για παραπομπή: Αλεξανδροπούλου Ιωάννα , «Χαλκηδών (Αρχαιότητα)», 2005,
Εγκυκλοπαίδεια Μείζονος Ελληνισμού, Μ. Ασία
URL: <http://www.ehw.gr/l.aspx?id=6655>

Χαλκηδών (Αρχαιότητα) (23/1/2006 v.1) Chalcedon (Antiquity) (23/1/2006 v.1) 

ΓΛΩΣΣΑΡΙΟ

 

αισυμνήτης, ο
Αξίωμα-λειτούργημα στις πόλεις της αρχαϊκής κυρίως Ελλάδας με αρμοδιότητες αρχειοφύλακα, αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις διευρυμένη νομοθετική, δικαστική και διοικητική εξουσία.

Ισοπολιτεία, η
Συνθήκη, σύμφωνα με την οποία οι πολίτες δύο πόλεων έχουν αμοιβέως πολιτικά δικαιώματα.

τορευτής, ο
Καλλιτέχνης ή τεχνίτης που επεξεργάζεται τα μέταλλα στη μικροτεχνία, αλλά δεν δεν ασκεί την εργασία του χρυσοχόου και του κοσμηματοποιού. Οι τορευτές δημιουργούσαν αργυρά και χάλκινα επιτραπέζια σκεύη, μεταλλικά διακοσμητικά στοιχεία επίπλων, περίτεχνα όπλα, καθρέφτες και είδη κοσμιτικής. Μερικοί από τους πιο διάσημους τορευτές στην αρχαιότητα υπήρξαν συγχρόνως και φημισμένοι γλύπτες.

 
 
 
 
 
 
 
 

Δελτίο λήμματος

 
press image to open photo library
 

>>>