Εγκυκλοπαίδεια Μείζονος Ελληνισμού, Μ. Ασία ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
z
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Αναζήτηση με το γράμμα ΑΑναζήτηση με το γράμμα ΒΑναζήτηση με το γράμμα ΓΑναζήτηση με το γράμμα ΔΑναζήτηση με το γράμμα ΕΑναζήτηση με το γράμμα ΖΑναζήτηση με το γράμμα ΗΑναζήτηση με το γράμμα ΘΑναζήτηση με το γράμμα ΙΑναζήτηση με το γράμμα ΚΑναζήτηση με το γράμμα ΛΑναζήτηση με το γράμμα ΜΑναζήτηση με το γράμμα ΝΑναζήτηση με το γράμμα ΞΑναζήτηση με το γράμμα ΟΑναζήτηση με το γράμμα ΠΑναζήτηση με το γράμμα ΡΑναζήτηση με το γράμμα ΣΑναζήτηση με το γράμμα ΤΑναζήτηση με το γράμμα ΥΑναζήτηση με το γράμμα ΦΑναζήτηση με το γράμμα ΧΑναζήτηση με το γράμμα ΨΑναζήτηση με το γράμμα Ω

Anthimos III of Constantinople

Συγγραφή : Stamatopoulos Dimitrios (3/9/2002)
Μετάφραση : Koutras Nikolaos

Για παραπομπή: Stamatopoulos Dimitrios, "Anthimos III of Constantinople",
Εγκυκλοπαίδεια Μείζονος Ελληνισμού, Μ. Ασία
URL: <http://www.ehw.gr/l.aspx?id=7271>

Άνθιμος  Γ΄ Κωνσταντινουπόλεως (8/4/2008 v.1) Anthimos III of Constantinople (22/10/2009 v.1) 

ΓΛΩΣΣΑΡΙΟ

 

portaris (or ostiarios, or pyloros)
Ecclesiastical office, usually accorded to chanters or lectors (anagnostes) and more rarely to deacons or priests. Portaris was to dismiss the non-faithful from the church, to keep the baptized and the catechumenes separately and to hold the staff of the archpriest.

protosynkellos
The protosynkellos was the assistant and often the successor of the Patriarch or the archbishop, as he was a person with great influence. Until the 5th c. the title of the synkellos was used for the same office. In the course of time, the synckllos undertook more responsibilities and this resulted in the creation of the titles of the protosynkellos and the great protosynkellos. The latter in the Paleologean era signified the protosynkellos of the Patriarch.

 
 
 
 
 
 
 
 

Δελτίο λήμματος

 
press image to open photo library
 

>>>