Εγκυκλοπαίδεια Μείζονος Ελληνισμού, Μ. Ασία ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
z
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Αναζήτηση με το γράμμα ΑΑναζήτηση με το γράμμα ΒΑναζήτηση με το γράμμα ΓΑναζήτηση με το γράμμα ΔΑναζήτηση με το γράμμα ΕΑναζήτηση με το γράμμα ΖΑναζήτηση με το γράμμα ΗΑναζήτηση με το γράμμα ΘΑναζήτηση με το γράμμα ΙΑναζήτηση με το γράμμα ΚΑναζήτηση με το γράμμα ΛΑναζήτηση με το γράμμα ΜΑναζήτηση με το γράμμα ΝΑναζήτηση με το γράμμα ΞΑναζήτηση με το γράμμα ΟΑναζήτηση με το γράμμα ΠΑναζήτηση με το γράμμα ΡΑναζήτηση με το γράμμα ΣΑναζήτηση με το γράμμα ΤΑναζήτηση με το γράμμα ΥΑναζήτηση με το γράμμα ΦΑναζήτηση με το γράμμα ΧΑναζήτηση με το γράμμα ΨΑναζήτηση με το γράμμα Ω

Nikephoros Tarchaneiotes

Συγγραφή : Vougiouklaki Penelope (20/2/2003)
Μετάφραση : Andriopoulou Vera

Για παραπομπή: Vougiouklaki Penelope, "Nikephoros Tarchaneiotes",
Εγκυκλοπαίδεια Μείζονος Ελληνισμού, Μ. Ασία
URL: <http://www.ehw.gr/l.aspx?id=8648>

Νικηφόρος Ταρχανειώτης (15/2/2010 v.1) Nikephoros Tarchaneiotes (3/3/2009 v.1) 

ΓΛΩΣΣΑΡΙΟ

 

despotes
Title introduced in the 12th century. In administrative hierarchy, the office of despotes was under the emperor and the co-emperor. From the 14th century onwards, the title was given to the governors of the Byzantine Peloponnese.

epi tes trapezes
Imperial official in charge of imperial banquets. It was considered a high dignity and it was conferred on aristocrats.

megas domestikos
Supreme military commander of the imperial army. High-ranking title which was generally given to close relatives of the emperor.

protostrator
A Byzantine military office, accorded to the chief of imperial stratores or hippokomoi («grooms»). The title is first mentionned in the 8th century. In the 9th and 10th century, his major duty was to accompany the Emperor while on horseback. In the 12th century he was one of the highest officials of the Byzantine court and he also commanded troops.

 
 
 
 
 
 
 
 

Δελτίο λήμματος

 
press image to open photo library
 

>>>