Εγκυκλοπαίδεια Μείζονος Ελληνισμού, Μ. Ασία ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
z
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Αναζήτηση με το γράμμα ΑΑναζήτηση με το γράμμα ΒΑναζήτηση με το γράμμα ΓΑναζήτηση με το γράμμα ΔΑναζήτηση με το γράμμα ΕΑναζήτηση με το γράμμα ΖΑναζήτηση με το γράμμα ΗΑναζήτηση με το γράμμα ΘΑναζήτηση με το γράμμα ΙΑναζήτηση με το γράμμα ΚΑναζήτηση με το γράμμα ΛΑναζήτηση με το γράμμα ΜΑναζήτηση με το γράμμα ΝΑναζήτηση με το γράμμα ΞΑναζήτηση με το γράμμα ΟΑναζήτηση με το γράμμα ΠΑναζήτηση με το γράμμα ΡΑναζήτηση με το γράμμα ΣΑναζήτηση με το γράμμα ΤΑναζήτηση με το γράμμα ΥΑναζήτηση με το γράμμα ΦΑναζήτηση με το γράμμα ΧΑναζήτηση με το γράμμα ΨΑναζήτηση με το γράμμα Ω

Πέργαμον (Αρχαιότητα), Βωμός Διός, Γλυπτός Διάκοσμος

Συγγραφή : Παπαζαφειρίου Γιώργος (24/10/2002)

Για παραπομπή: Παπαζαφειρίου Γιώργος, «Πέργαμον (Αρχαιότητα), Βωμός Διός, Γλυπτός Διάκοσμος», 2002,
Εγκυκλοπαίδεια Μείζονος Ελληνισμού, Μ. Ασία
URL: <http://www.ehw.gr/l.aspx?id=5767>

Πέργαμον (Αρχαιότητα), Βωμός Διός, Γλυπτός Διάκοσμος (11/11/2008 v.1) Pergamon (Antiquity), Altar of Zeus, Sculpted Decoration (3/3/2011 v.1) 
 

ΤΥΠΟΣ ΛΗΜΜΑΤΟΣ

Γενικό Λήμμα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Ο γλυπτός διάκοσμος του βωμού του Περγάμου ήρθε στο φως κατά τη διάρκεια ανασκαφών στα τέλη του 19ου αιώνα και φυλάσσεται στο Βερολίνο. Το μνημείο, διαστάσεων 36,44 x 34,20 μ., βρισκόταν στην Ακρόπολη, νότια του ναού της Αθηνάς και του θεάτρου. Οι δύο ζωφόροι κοσμούνται με τις παραστάσεις της Γιγαντομαχίας και της ζωής του τοπικού ήρωα Τηλέφου. Η κατασκευή του βωμού χρονολογείται πιθανότατα από το 179 έως το 133 π.Χ.

Γεωγραφικός εντοπισμός

Πέργαμον

Χρονολόγηση

179-133 π.Χ.

 
 
     
 
 
 
 
 

Δελτίο λήμματος

 
press image to open photo library
 

>>>