Εγκυκλοπαίδεια Μείζονος Ελληνισμού, Μ. Ασία ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
z
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Αναζήτηση με το γράμμα ΑΑναζήτηση με το γράμμα ΒΑναζήτηση με το γράμμα ΓΑναζήτηση με το γράμμα ΔΑναζήτηση με το γράμμα ΕΑναζήτηση με το γράμμα ΖΑναζήτηση με το γράμμα ΗΑναζήτηση με το γράμμα ΘΑναζήτηση με το γράμμα ΙΑναζήτηση με το γράμμα ΚΑναζήτηση με το γράμμα ΛΑναζήτηση με το γράμμα ΜΑναζήτηση με το γράμμα ΝΑναζήτηση με το γράμμα ΞΑναζήτηση με το γράμμα ΟΑναζήτηση με το γράμμα ΠΑναζήτηση με το γράμμα ΡΑναζήτηση με το γράμμα ΣΑναζήτηση με το γράμμα ΤΑναζήτηση με το γράμμα ΥΑναζήτηση με το γράμμα ΦΑναζήτηση με το γράμμα ΧΑναζήτηση με το γράμμα ΨΑναζήτηση με το γράμμα Ω

Flaccus

Συγγραφή : Stefanidou Vera (15/10/2002)
Μετάφραση : Chrysanthopoulos Dimitrios

Για παραπομπή: Stefanidou Vera, "Flaccus",
Εγκυκλοπαίδεια Μείζονος Ελληνισμού, Μ. Ασία
URL: <http://www.ehw.gr/l.aspx?id=10052>

Φλάκκος (12/11/2008 v.1) Flaccus (19/4/2011 v.1) 

ΓΛΩΣΣΑΡΙΟ

 

consul, -lis
An official of the Roman state. In the period of the Republic, it was the highest military and political office: two consuls were elected each year. The consular office survived into the Imperial period (and further into the early Byzantine period), becoming a honorary post.

imperium
The supreme power, involving command in war and the interpretation and execution of law.

praetor
Political and juridical magistrate of the Roman Republic and the late Roman Empire. The title was originally borne by two magistrates who were chosen annually to serve as eponymous heads of the state, but the number of praetors increased within the years. The title was retained with intervals in the Early Byzantine Period. The office appeared again in the mid-9th cent. and denoted the governor of an administration unit of the empire. Hierarchically, the praetor was inferior to the strategos of the theme.

 
 
 
 
 
 
 
 

Δελτίο λήμματος

 
press image to open photo library
 

>>>